12/10/2007

14. Μιά Τραβεστί Στην Ιταλική Βουλή


«Δεν σκέφτομαι πλέον αν γεννιόμαστε ή γινόμαστε (ομοφυλόφιλοι)· απλά είμαστε»



Ένα απόγευμα, είπα κι εγώ να κάτσω να χαζέψω στο χαζοκούτι (κοινώς, τηλεόραση) κι εκεί που αυνανιζόμουν με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, πέφτω στην εκπομπή «Αξίζει να το δεις», της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου, με θέμα: «Μία Τραβεστί Στην Ιταλική Βουλή», με επίσημη καλεσμένη την Ιταλίδα τρανσέξουαλ βουλευτίνα «Vladimir Luxuria». Αμέσως βάρεσε μέσα μου το καμπανάκι, οσμιζόμενος πως θα είχε άμεση σχέση με την ομοφυλοφιλία· όταν δε μάλιστα, είδα πως ένας εκ των καλεσμένων ήταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Θάνος Πλεύρης, άκουγα νοερά τυμπανοκρουσίες.

Στο πάνελ υπήρχαν καλεσμένοι, κι εκπρόσωποι λεσβιακών οργανώσεων. Παρόλα αυτά, ο κυρίως διάλογος έγινε μεταξύ της Ιταλίδας βουλευτού (ως συνέντευξιαζόμενης) και της Τατιάνας Στεφανίδου, ενώ έντονη κι εκτεταμένη συζήτηση έγινε μεταξύ της Ιταλίδας βουλευτού με τον Έλλην συνάδελφο της, κ. Θάνο πλεύρη.

Θα πρέπει να πω πως εξεπλάγην από το ήθος της Ιταλίδας βουλευτού, την οποία μέχρι τούδε είχα απλώς ακουστά. Μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίον απαντούσε σε ερωτήσεις, καθώς και το γεγονός πως ήταν αρκετά ετοιμόλογη και μιλούσε με σεβασμό, ακόμη και σε προσβλητικές ερωτήσεις που ετέθησαν από τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ.

Η Ιταλίδα βουλευτίνα, δήλωσε πολλάκις πως δεν εκλέχθει γιατί δηλώνει ανοιχτά την διαφορετικότητά της ως τρανσέξουαλ, αλλά για τις ιδέες και τα όνειρα τα οποία εκπροσωπεί· πρωτίστως ως άνθρωπος δημοκρατικά σκεπτόμενος.

Ο βουλευτής Θάνος Πλέυρης, έκανε το γνωστό ατόπημα, που κάνουν όλοι οι φοβισμένοι –κι αδαείς ας μου επιτραπεί να πω– άνθρωποι, που έχουν άγνοια για το τι είναι η ομοφυλοφιλία. Για άλλη μια φορά επέμεινε στην θέση του (που στηρίζει γενικώς το κόμμα που εκπροσωπεί –το ΛΑ.Ο.Σ.–, παίζοντας τον ρόλο του δήθεν φιλελεύθερου): πως δεν τον ενοχλεί να είναι κάποιος ομοφυλόφιλος, τρανσέξουαλ ή ο,τιδήποτε μη ετεροφυλικό· αρκεί να μήν το προβάλει σαν πρότυπο(!)

Εδώ είναι ίσως το πρόβλημα που έχουν αυτοί οι άνθρωποι: Δεν μπορούν να καταλάβουν πως ουδείς ομοφυλόφιλος προβάλει τον εαυτό του ως πρότυπο(!) Ο βουλευτής Θάνος Πλέυρης ανέφερε το γνωστό στερεότυπο πως οι ομοφυλόφιλοι, προβάλλονται έντονα μέσω τηλεόρασης και λοιπών κοινωνικών εκδηλώσεων, με αποτέλεσμα (κατά την γνώμη του) να επηρεάζουν τους νέους και να συμβάλουν έτσι στην αλλοίωση της (φύσεις αυθεντικής, ετεροφυλικής;!) σεξουαλικής τους ταυτότητας (Πουστροποίηση της κοινωνίας με απλά λόγια).

Ο δυστυχής, δεν γνωρίζει το αυτονόητο: πως ουδείς «διαλέγει» την σεξουαλική του ταυτότητα, καθώς αυτή επηρεάζεται φύσει από πολλαπλά, μή ελεγχόμενα ερείσματα της ζωής του ανθρώπου, είτε είναι κοινωνικά, πολιτισμικά, γονιδιακά, ψυχολογικά κ.τ.λ. Σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Θάνου Πλεύρη, η Ιταλίδα βουλευτίνα απάντησε με μια πολλή ωραία (κι αποστομωτική) φράση: «Δεν σκέφτομαι πλέον αν γεννιόμαστε ή γινόμαστε (ομοφυλόφιλοι)· απλά είμαστε»· δηλώνοντας έτσι πως νοιάζεται περισσότερο για τα δημοκρατικά δικαιώματα των μειονοτήτων (πάσης φύσεως), ασχέτως λόγου κι αφορμής.

Εν κατακλείδι, ήταν μια ενδιαφέρουσα –κατά την άποψη μου– εκπομπή, όπου η βουλευτίνα έλαμψε δια του πνεύματός της· όχι λόγο της διαφορετικότητάς της. Ενώ ο βουλευτής Θάνος Πλέυρης, επέδειξε για άλλη μια φορά, την σκοταδιστική και ομοφοβική του στάση, καθώς και έλλειψη σεβασμού απέναντι στην Ιταλίδα συνάδελφο του, λέγοντας με ύφος δήθεν αστειευόμενο: «Πάντως, αν είχα να διαλέξω μεταξύ εσάς και της κυρίας Στεφανίδου για να βγω το βράδυ, σίγουρα θα διάλεγα την κυρία Στεφανίδου».

Το αποτέλεσμα ήταν να διαφανεί, για άλλη μια φορά, πως στην Ελλάδα ο ομοφυλόφιλος προβάλλεται κι αντιμετωπίζεται ως μια γκροτέσκα καρικατούρα, η οποία στερείται φύσει πάσα σοβαρότητας, και γι’ αυτό δεν δύναται να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ως ον πολιτικό. Κάτι, που η γείτονος χώρα, παρότι μεσογειακή κι επίσης αρκετά ανδροκρατούμενη και με πολλά κοινά στοιχεία με την Ελλάδα, κάνει γενναία βήματα μπροστά στο να το ξεπεράσει.


Σύνδεσμοι: (ανοίγουν σε νέο παράθυρο)
www.vladimirluxuria.it
en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Luxuria
www.thanos-plevris.gr


Τάδε έφη,
Ναυτίλος του Διαδικτύου (Περικλής Π.)

21 σχόλια:

μια κουκουρουκου πριγκιπισσα είπε...

σιμφωνώ οτι ο ομοφυλόφιλος σήμερα παρουσιάζεται ως γκροτεσκ καρικατούρα αλλά σκέφτομαι οτι φέρει και ο ίδιος την ευθύνη για αυτό

Constademon είπε...

Θα συμφωνήσω με τον sailormoon οτι ο καθενας απο εμας φερει μερος της ευθηνης τοσο για την "εικόνα μας" προς τα έξω οσο και για την άποψη της Ελληνικης κοινωνίας.
Μην ξεχνάμε οτι στο Ελληνικό κοινοβούλιο ΥΠΑΡΧΟΥΝ ομοφυλλοφιλοι οι οποίοι φυσικά οχι μονο ειναι in the closet αλλα ενναντιώνονται απέναντι στους ομοφυλλόφιλους για χαρην του image και της καριέρας τους.

Ναυτίλος είπε...

Sailormoon:

Δεν θα διαφωνήσω· πράγματι, μεγάλο μέρος εύθηνης φέρουν κι οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι —καιρός είναι να ξυπνάνε σιγά-σιγά! ;-)

Constademon:

Σχετικά με το Ελληνικό Κοινοβούλιο: μεγάλη κουβέντα ανοίγεις· αυτοί που αναφέρεις όμως είναι καμένα χαρτιά. Ας δούμε εμείς οι ίδιοι τι μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες πρωτίστως, κι έπειτα ως ομοφυλόφιλοι. :-D

APSOY είπε...

ΤΟ καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε όλοι οι ομοφυλόφιλοι είναι να σκάψουνε μια πελώωωωωωωωωρια τρύπα, να μπούμε μέσα, να ρίξουν κι ένα καπάκι και να κρυφτούμε για πάντα!!! Έτσι, επιτέλους θα σταματήσουμε να φαινόμαστε και να προβάλλουμε τόσο ξεδιάντροπα το κουσούρι μας!

Έλα, μην κάθεστε...
Πάμε...
Α! Μην ξεχάσουμε να αφήσουμε και μια τρύπα στο ταβάνι!
Όχι για να αναπνέουμε - για να ρίχνουνε σαν σε κουμπαρά και τα μικρά γκέι παιδάκια, πριν κολλήσουν και τους συμμαθητές τους!!!

ΈΛΕΟΣ!

ΥΓ(Το χειρότερο είναι πως ο κάθε Πλεύρης πάει μετά σπίτι του και νιώθει υπερήφανος πως "καλά τους τα πα - τους τάπωσα" και το πιστεύει!)

Ρεμπεσκές είπε...

Απο ποτε μωρε πρεπει να δινουμε και αξια στους στενομυαλους?
Οχι πως τους ριχνω στο Καιαδα...
Απλα οι ανθρωποι δυσκολα αλλαζουν ειδικα οταν εχουν χαληγουχηθει ετσι ωστε να μην λαμβανουν τα οποιαδηποτε ξενα ερεθισματα για επεξεργασια αλλα να μπαινουν απο το ενα αυτι και να βγαινουν απο το αλλο.

Και αυτο εγκειται σε ολες τις πιθανες εκφανσεις.
Η γυναικα ειναι αδυναμη
Ο βαζελος ειναι παντα χειροτερος
Ο σκυλος ειναι πιο αγαπισιαρικος απο την γατα
Η σοκολατα πρεπει να ειναι παντα μαυρη κ οχι λευκη
Απλα παραδειγματα...
Αρκει να εχετε πεσει σε ατομα που το θεωρουν ωσ το μονο σωστο ακριβως επειδη το πιστευουν ακραδαντα εκεινοι..ουφ....το εκαψα

Constademon είπε...

Η αναφορά περι Ελληνικού κοινοβουλίου έγινε μονο και μονο για να τονίσω οτι δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα απο αυτούς. Αμα δεν σε στηρίζει το "συνάφι" σου το ίδιο πως να περιμένεις στήριξη απο τους υπόλοιπους. Οτι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας. Αυτό ακριβώς που επισήμανες κι εσύ Ναυτίλε ;-)

Ναυτίλος είπε...

Apsoy:

Έχεις δίκιο! Αλλά το κόστος για την κατασκευή της τρύπας είναι τεράστιο και δεν δύναται η κοινωνία μας να ξοδεύει άσκοπα χρήματα για την απόρριψη κίναιδων στα σκουπίδια. Φαντάσου το μέγεθος του έργου, τους πόρους, του εργαζομένους· μιλάμε για πρωτοφανές κλίμακας έργο!!

Μία λύση στο πρόβλημα, θα ήταν η υπογραφή συμβολαίων με την Γερμανική Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να νοικιάσει το Ελληνικό κράτος το στρατόπεδο του Auswitch και να το επαναλειτουργήσει· αφού πρώτα βέβαια εγκαταστήσει υπερσύγχρονους κλιβάνους ταχείας καύσεως πούστηδων, με τεχνολογία «No more ashes».

Αχ... Όταν λέω εγώ πως ο καλός μας Her. Hitler (που έκαψε εξόν από τους Εβραίους και καμιά ’κατοστάρια χιλιάδες πούστηδες) ήτο παρεξηγημένη προσωπικότις, με βρίζουνε ασυστόλως...


h0m0sapiens:

Άμα δεν δώσουμε εμείς την δέουσα σημασία που πρέπει σ’ αυτού του είδους τα άτομα, θα δώσει πολύ σημασία η λοιπή κοινωνία. που επηρεάζεται από την (λέμε τώρα) ρητορική δεινότητα αυτών τον φασιστών πασπαλισμένη με δήθεν έγκυρη ιστορία. Δεν τους απαξιώ γιατί είναι επικίνδυνοι, έτσι απλά.

Θέλει συνεχείς επαγρύπνηση φίλτατε!


Constademon:

Έχουμε δρόμο ακόμη φίλτατε. Ξεκινάμε από τον εαυτό μας λοιπόν, και προχωράμε μπροστά. :-)

g for george είπε...

Ωραίο το θέμα και ο τρόπος που το παρουσίασες.

Κρίμα για το ΛΑΟΣ, διότι είχαν νομίζω, κάποιες επαφές με ομοφυλοφιλικές οργανώσεις πριν τις εκλογές, κτλ. Τελικά όλα ήταν για τις ψήφους.

Greekstories είπε...

Πολυ καλη καταχωρηση...Και συμφωνω αναμεσα στ' αλλα με τον constedemon απολυτα. Εμεις φταιμε απο ενα σημειο και μετα για την εικονα που εχει για μας η συντηρητικη πλειοψηφεια. Οπως επισης (εδω μου βγαινει το ρομαντικο μου) συμφωνω απολυτα στο οτι εμεις οι ιδιοι δεν στηριζομαστε μεταξυ μας αλλα τρωγωμαστε - κι' αυτο δεν ελληνικο φαινομενο μεταξυ των ομοφυλοφιλων αλλα παγκοσμιο. Δυστυχως το βαρος των ενδιαφεροντων μας πεφτει σε αλλους τομεις (ενοοω της πλειοψηφειας) κι΄οχι στα σημαντικα θεματα. Εξ ου και η παραγνωριση μας σε χωρες σαν την δικη μας. Εδω στη Γερμανια η πολιτικη εχει απο χρονια συμφιλιωθει με την ομοφυλοφιλια: Ο προεδρος των φιλελευθερων ειναι ανοικτος ομοφυλοφιλος κι' οχι μονο αυτο αλλα παρουσιαζεται στα επισημα γεγονοτα με τον συντροφο του. Ο δημαρχος του Βερολινου το ιδιο. Η μαζα ομως των ομοφυλοφιλων ακομα δινει μια αρνητικη εικονα προς τα εξω.
Ολοι λεμε οτι πρεπει αν αλλαξουμε πολλα αλλα κανεις δεν κανει τιποτα το ουσιαστικο. Κι΄αυτο γιατι οι περισσοτεροι ερκουνται στον μικρο τους κοσμο και τις χαρες του χωρις να σκεφτονται το αυριο και τις συνεπειες του.

Menelaos Gkikas είπε...

Το έιτζ όπως και οι ομοφυλόφιλοι δημιουργούνται από την ανωμαλία ή διαφορετικά την παραβίαση του κώδικα της φύσης!

Greekstories είπε...

Αν σου γραψω αει πηδηξου ευχη θα σου εβαζα...

Menelaos Gkikas είπε...

Ενδιαφέρουσα αυτή η οπτική του κόσμου, δεν συμφωνείς??? Αχ, Αχ, πολύ ανακουφίστηκα!

μια κουκουρουκου πριγκιπισσα είπε...

kaleeeeeeeeeeeee
gineka ime
den ime antras

Ναυτίλος είπε...

g for george:

Το ΛΑ.Ο.Σ. είναι χαμαιλέον... Όπως όλα τα φασιστικά καθεστώτα και κινήματα, κρύβεται πίσω από ένα κίβδηλο προσωπείο λαϊκισμού κι αγκαλιάζει όλα τα στρώματα· όταν πάρει όμως την εξουσία, τότε φαίνεται το αληθινό του πρόσωπο.

Τα στελέχη του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν πολλάκις εκφραστεί για την ομοφυλοφιλία με το γνωστό ρητό: «Δεν με νοιάζει που κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, αλλά να μην το δείχνει σαν πρότυπο» (τουτέστιν: Κρύψου μωρή πουστάρα).

C’ est la vie


Greekstories:

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Είναι γνωστό πως στην Γερμανία υπάρχει αγώνας που κρατάει δεκαετίες και πως ουκ ολίγοι επώνυμοι ομοφυλόφιλοι καταλαμβάνουν δίκαια, με την αξία τους, διάφορα αξιώματα.

Όσο για τον Μενέλαο: θα σε παρακαλούσα να μην υποκύψεις στον πειρασμό και να εμπλακείς μαζί του σε μια ατέρμονη λογομαχία· εξέφρασε την γνώμη του κι αυτό είναι όλο.
Να ’σαι πάντα καλά.


Μενέλαος:

Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις την ανάρτησή μου. Επέτρεψε μου να σου πω βέβαια πως το σχόλιο σου είναι άτοπο, κι επίσης πολύ, μα πολύ ανακριβές. Θα σε συμβούλευα (αν που επιτρέπεις), να κάνεις μια πιο προσεχτική έρευνα και να ενημερωθείς για το τι είναι η ομοφυλοφιλία, τι το AIDS, και πώς να προφυλαχτείς από τον ιό.

Αν αγαπάς τον εαυτό σου, κράτα τα μάτια σου και το μυαλό σου ανοιχτά, και πέτα τις παρωπίδες που σου φόρεσαν (μάλλον) στην τρυφερή σου ηλικία.


Sailormoon:

Το ξέρουμε γλυκιά μου πως είσαι γυναίκα (κανείς δεν είναι τέλειος... LOL). Δεν είπε κανείς το αντίθετο. ;-)

Menelaos Gkikas είπε...

Ναυτίλε έχεις ένα ιδιαίτερο σκεπτικό περί πρωστατευτισμού! Σου αρέσει μάλλον να επωμίζεσαι εσύ πράγματα αντιστρέφοντας τους ρόλους. Το έιτζ και η ομοφυλοφυλία πάνω κάτω ξέρω τι είναι και έχω διαβάσει πως μεταδίδονται. Προσπαθώ να σου εξηγήσω πως τα αποκτάς! Αν θες να διαπραγματευτείς επί αυτού βρες τους ανάλογους!

Ναυτίλος είπε...

Φίλτατε Μενέλαε:

Το AIDS, όπως λέει κι η ελληνική ονομασία του, είναι επίκτητη· τουτέστιν την «κολλάς». Για την ομοφυλοφιλία (απ’ όσο γνωρίζω), δεν υπάρχει τρόπος μετάδοσής της μέσω ιού. ;-)

Όσο για το σχόλιό σου «[...] Αν θες να διαπραγματευτείς επί αυτού βρες τους ανάλογους!», ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τί εννοείς. Θα μπορούσες να διευκρινίσεις παρακαλώ;

Menelaos Gkikas είπε...

Μην επιμένεις μαζί μου θα χάσεις! Πολιτικές επιστήμες, ιατρική, οικονομία, έρευνα και τεχνολογία, πολιτισμός, περιβάλλον, πληροφορική, διαφήμιση, μέσα μαζικής ενημέρωσης...! Αυτό το νιανιά εκμεταλλεύεσαι! Όσο αφορά το έιτζ και την ομοφυλοφιλία, εννοώ ότι πολλές φορές οι άνθρωποι χάνουν το φως τους και μπαίνουνε εξορισμού σε παιχνίδια χαμένα εξαρχής! Σκοτωμένα στη ρίζα.

Ναυτίλος είπε...

Λυπάμαι, αλλά τα γραφομενά σου δεν βγάζουν νόημα και είναι επί το πλείστο άτοπα. Δε δύναμαι να συνεχίσω τον όποιο «διάλογο» μαζί σου.
Επέτρεψε μου μονάχα να σημειώσω πως όταν δύο άνθρωποι συζητούν, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον· δεν «κερδίζουν» ή «χάνουν».

Χάρηκα που πέρασες από την ιστοσελίδα μου, κι εύχομαι να βρεις λημέρια στα οποία θα νιώθεις πιο άνετα από το δικό μου.

Menelaos Gkikas είπε...

Καταρχήν επειδή επιμένεις, θα προσθέσω ότι τα γραφόμενά μου δεν αξιολογούνται από εσένα! Η διαφορά στην περίπτωση αυτή είναι ότι και η συζήτηση περί παρωπίδων και προστασίας επίσης δεν ξεκινάει από εσένα. Διότι απλά ο κόσμος δεν διαμορφώνεται από εσένα! Το ημερολόγιό σου μου αρέσει ιδιαίτερα, ο τίτλος του είναι εύστοχος! Λέω απλά τα παραπάνω ως σχήμα λόγου και όχι αναφερόμενος σε εσένα "προσωπικά", δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, επειδή μερικοί νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται όλες τις πλευρές του λόγου και να "σου εκτελούν προγράμματα". Εφόσον σου αρέσει τόσο ο λόγος, βλέπεις πόσο εύκολα απομακρύνεσαι?? Άρα υπάρχουν μερικοί άλφα παρονομαστές! Οχι δεν αισθάνομαι δύσκολα όταν διαβάζω τα λεγόμενά σου. Η ιδέα του "ναυτίλου" είναι και δικό μου χούγι! Καλές γιορτές, καλά να περνάς.

Menelaos Gkikas είπε...

Ναυτίλε, πάμε να κυνηγήσουμε ελάφια???

Ναυτίλος είπε...

Μενέλαε,

Είμαστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Προσπαθούμε(;) να επικοινωνήσουμε, ο καθείς μας με τον τρόπο του. Σου εξέφρασα απλώς την προσωπική μου άποψη, πως ο τρόπος με τον οποίον εκφράστηκες στις αναρτήσεις, δεν μου έβγαζαν νόημα (και πάλι προσωπικά εννοώ).

Έχεις και δίκιο, και άδικο (μιλάω πάντα για την προσωπική μου άποψη, εύχομαι να είναι πλέον κατανοητό αυτό). Και δεν κρίνεσαι από εμένα· και κρίνεσαι. Γενικός νομίζω πως ο καθείς μας κρίνεται απ’ όλους —ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό· τουναντίον αυτό είναι θετικό κατά την άποψη μου.

Κάθε φορά που κρίνεις και κρίνεσαι, μαθαίνεις! Η διαφορά είναι όταν πέφτεις στο αμάρτημα του φασισμού και του ελιτισμού —όταν πιστεύεις (πραγματικά) δηλαδή, πως τα λεγόμενα σου είναι φύσει ανώτερα των άλλων και πως δεν δέχονται κριτική· τουναντίον, οι υπόλοιποι οφείλουν να αναγνωρίζουν το αλάθητο των σκέψεων-ιδεών σου κι όσοι διαφωνούν να... τερματίζονται(!)

Επίσης, πιστεύω προσωπικά πως ο κόσμος διαμορφώνεται ΚΑΙ από εμένα(!) ΚΑΙ από εσένα, ΚΑΙ από τον καθένα. Ανάλογα βέβαια με την προσωπικότητα, την θέληση, την «ενέργεια» του καθενός, ο κόσμος μας μεταβάλλεται —το πιστεύω αυτό! Αλλιώς θα καθόμουνα κλεισμένος στο καβούκι μου να μοιρολατρώ. Ξέρω πως αυτό δεν αρέσει σε μερικούς, ξέρω πως θα φάω τα μπινελίκια και το ξύλο μου· δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε (είμαι λίγο ξεροκέφαλος· είναι αλήθεια).

Για να λήξει εδώ αυτός ο μαραθώνιος συνομιλιών, που μάλλον δεν θα λύσει το Κυπριακό και το Σκοπιανό, θα πρότεινα δυο πράγματα:
Πρώτον να αποφεύγεις εκφράσεις σαν αυτές που πυροδότησαν την όλη συνομιλία και άναψαν λίγο τα πνεύματα (Το έιτζ όπως και οι ομοφυλόφιλοι δημιουργούνται από την ανωμαλία ή διαφορετικά την παραβίαση του κώδικα της φύσης!) και να χρησιμοποιείς πιο ήπιες ή έστω να τις εκφράζεις πιο κόσμια ή τεκμηριωμένα. —απλά προτείνω· δεν διατάζω, και αυτό για το γενικότερο καλό κατά την ταπεινή μου άποψη. Δεύτερον, να κάνουμε μια νέα αρχή.

Τί λες;


Υ.Γ.: Όχι, ευχαριστώ για την πρόσκληση, άλλα δεν είμαι οπαδός του κυνηγιού εν έτη 2000+ μ.Χ. όπου υπάρχει τόση αφθονία υλικών αγαθών και τόση συστηματική εξάλειψη της φυσικής βιοποικιλίας.

(^__^)b