3/27/2008

28. Gay Communicality Study: Greece, 2008 A.D.


Gay Communicality Study: Greece, 2008 A.D.*


Τον τελευταίο καιρό, ο Ναυτίλος δεν αντέχει άλλο. Φταίνε οι γάτες του μάλλον, που το έχουν ρίξει στο σεξ και τα ομαδικά όργια· εποχή ζευγαρώματος για τα συμπαθητικά αιλουροειδή και οι ορμές τους έχουν βαρέσει κόκκινο. Έτσι κι ο Ναυτίλος, μην αντέχοντας άλλο την μοναχικότητα του μονού κρεβατιού, είπε να δοκιμάσει για άλλη μία φορά, να πετάξει στην αχανή θάλασσα του διαδικτύου –και συγκεκριμένα στο ελληνικό πέλαγος– τα διαδικτυακά του δολώματα, μπας και πιάσει λαβράκι και πάψει να τρίβεται στο πάτωμα με τα πόδια ψηλά, σαν τις ευνουχισμένες γάτες.

Επισκέφθηκε τις τρεις γνωστότερες εν Ελλάδι ιστοσελίδες γκέι γνωριμιών: www.gay.gr, www.gaydar.co.uk και www.gayromeo.com. Επανεργοποίησε τα προφίλ του που είχαν πιάσει αράχνες, ανάρτησε νέες φωτογραφίες (με ευδιάκριτο πρόσωπο) –μιάς κι έχασε κιλά, από το τελευταίο κυνήγι φάλαινας–, συμπλήρωσε τα πεδία κειμένου με τις απαραίτητες πληροφορίες, κι έκατσε αναπαυτικά στην καρέκλα του, πίνοντας τον καφέ του με άρωμα σφοδάμου και γεύση αγριόσυκου, περιμένοντας το πλήθος των θαυμαστών να συρρεύσουν.



Η ώρα περνούσε και τα hits στο προφίλ ήταν κάτω του αναμενόμενου. Ο σύμβουλος διαφημίσεων του ψιθύρισε γλυκά στο αυτί: «Μήπως να ακυρώσουμε την καμπάνια, μπας και σώσουμε κάνα φράγκο;» μα αυτός δεν τον άκουσε. Ο Ναυτίλος κάτι είπε για «λανσάρισμα νέου προϊόντος και brand loyalty που πρέπει να σπάσει...» κι άλλα τέτοια χαζά, και συνέχισε να περιμένει στωικά, τρώγοντας μιά μαύρη σοκολάτα υγείας.

Καθώς η ώρα περνούσε, ο Ναυτίλος θυμικέ πως πριν πολλά-πολλά χρόνια, πριν τις έγχρωμες οθόνες, τις κάρτες ήχου κι άλλες περιττές τεχνολογικές αναβαθμίσεις, υπήρχε κάτι που το έλεγαν irc. Τσακίστηκε κι έβαλε το παλιό καλό κι αξιόπιστο mIRC και βούρ στα κανάλια συνομιλίας του #gayhellas.

Καλά... Εκεί δεν είδε κάτι το πρωτότυπο. Σαν τίποτα να μην είχε αλλάξει από τα χρόνια, που μικρό κι άβγαλτο ακόμη, ανακάλυπτε τον κόσμο του διαδικτυακού ομοφυλοφιλικού ψωνιστηριού. Αγγελίες με χυδαία γλώσσα, να διαδέχονται η μία την άλλη· αποδεικνύοντας έτσι, πως κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με ομοφυλόφιλους στο διαδίκτυο, πέραν το κανονίσματος για το επόμενο γαμήσι, είναι στην σφαίρα την επιστημονικής φαντασίας του Arthur Clark (ειρήσθω εν παρώδω, αιωνία του η μνήμη, μιάς και έφυγε από κοντά μας την προηγούμενη εβδομάδα).

«Καλά... Δεκτό...» θα πει ο Ναυτίλος. Γιατί πολύ σωστά θα του πείτε πως, μετά την αποψίλωση των διαφόρων πάρκων και αλσυλλίων, και την of-the-record εκδίωξη των ταραχοποιών στοιχείων (βλ. «πούστης») από τα πάρκα, οι γκέι δεν έχουν άλλη διέξοδο για να βρούνε γνωριμίες, πέραν του διαδικτύου. Ιδίως στην επαρχία, όπου ο όρος «Γκέι μπαρ», αποτελεί το συντομότερο ανέκδοτο. Λογικό λοιπόν, όταν ο καυλωμένος και καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος ορμάει στα chat-rooms και τα gay sites, να μην είναι πολύ πρόθυμος να συζητήσει για τον Κάφκα ή την προοπτική εξέλιξης του ευρωπαϊκού οράματος στο μέλλον. Θέλει σεξ, θέλει σάρκα —και την θέλει τώρα!

Ο Ναυτίλος κατανοεί, δεν καταδικάζει, και συμμερίζεται απόλυτα αυτό το γεγονός. Αυτό που δεν καταλαβαίνει όμως, και που κάθε φορά που βγαίνει για κυνήγι φάλαινας στον γκέι διαδικτυακό ωκεανό, του προκαλεί οργή και βαθιά κατάθλιψη, είναι η απηνής και κατάφορή κακία των γκέι αναμεταξύ τους.

Σίγουρα, όλοι οι ομοφυλόφιλοι –άλλος λίγο, άλλος πολύ– έχουν νιώσει την απόρριψη. Είτε αυτή προέρχεται από την οικογένεια, τους φίλους, το περιβάλλον ή την κοινωνία γενικότερα, είτε από απίστευτα εγωπαθείς και νάρκισσους ομοφυλόφιλους, των οποίων η μύτη ακουμπάει πάντα στο ταβάνι. Ο κάθε ομοφυλόφιλος, λίγο-πολύ, κουβαλάει τα δικά του τραύματα, ενοχές κι άμυνες. Δικαιολογεί όμως αυτό το γεγονός την κακιασμένη στάση των περισσοτέρων εξ αυτών;

Αφού λοιπόν, πάνω-κάτω, λίγο πολύ, όλοι οι ομοφυλόφιλοι στο διαδίκτυο ψάχνουν το ίδιο πράγμα, γιατί αντί να συνεργάζονται, να ανταλλάσσουν πληροφορίες, κουβεντούλες κ.τ.λ., ξεσπούν λυσσαλέα ο ένας επάνω στο άλλον;



Ο Ναυτίλος –το γνωρίζει καλά κι ο ίδιος, δεν αιθεροβατεί– δεν είναι όμορφος σαν μοντέλο· δεν διαθέτει σώμα γυμναστή· γραμμώσεις body-builder· πέος αλόγου και δέρμα απαλό κι άτριχο σαν δεκάχρονου παιδιού. Έχει ένα απλό καθημερινό πρόσωπο, σαν όλου του κόσμου, ούτε άσχημο, ούτε υπέρλαμπρο· έχει αρκετά παραπάνω κιλά, παλεύει να τα χάσει όμως και να σουλουπωθεί, πάει και γυμναστήριο να σφίξει· δεν έχει τεράστιο πέος, και το δέρμα του είναι όπως όλων των ανθρώπων. Δικαιολογεί αυτή του η εμφάνιση, σχόλια και χολές όπως τα παρακάτω;

  • «Ρε φίλε; Με τόσα κιλά και θέλεις να γαμηθείς;»
  • «Εγώ στην θέση σου θ’ αυτοκτονούσα!»
  • «Πληρώνεις για σεξ; Όχι;! Και σε πηδάνε χωρίς λεφτά;!»
  • «Με τέτοια stats και κυκλοφορείς ελεύθερος;»
  • «Ρε φίλε, μας χαλάς την πιάτσα!»
  • «Είσαι τέρας! Πως κυκλοφορείς;»
  • «Άντε γαμήσου ρε βόδι!»

Σίγουρα, όλοι, λίγο-πολύ, έχουνε πλάσει στο μυαλό τους τον τέλειο εραστή. Και είναι δικαιολογημένη η αναζήτησή αυτού του τέλειου εραστή στα άτομα μικρής ηλικίας, που δεν έχουν μάθει ακόμη από την ζωή. Μα το τραγικό είναι, πως και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αναζητούν –και απαιτούν!– να βρουν το τέλειο πρότυπο εραστού. Και όχι μόνο αυτό. Όταν μιλήσουν με κάποιον, έστω και λίγες αράδες, και διαπιστώσουν πως δεν είναι το ιδανικό που ψάχνουν, ξεσπούν εναντίον του με λυσσαλέο μένος.

Υπάρχουν κι άτομα, που, χωρίς κανέναν λόγο, στέλνουν υβριστικά και υποτιμητικά μηνύματα στα προφίλ, για να σαρκάσουν και να χλευάσουν τον συνάνθρωπό τους. Να τον αποθαρρύνουν και να τον αποκαρδιώσουν. Να τον τιμωρήσουν, για το «θράσος» του να τολμήσει να αναζητήσει κι αυτός την παρηγοριά της σάρκας· όταν απουσιάζει ο έρωτας. Σε κανάλια συνομιλίας του κάνουν κλικ, και τον βρίζουν για το nickname του, ή τα stats του που μόλις του ανέφερε.

Ο Ναυτίλος, δεν μπορεί να καταλάβει. Όποτε βγαίνει για κυνήγι φάλαινας, και ψάχνει την αγκαλιά του ναυτικού που κι αυτός νιώθει μόνος, και βρίσκει αυτή την απηνή κατακραυγή, στεναχωριέται. Απελπίζεται και πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη για μέρες, ή κι εβδομάδες. Προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο κόσμος είναι τόσο κακόβουλος, ψυχρός, γεμάτος μίσος και κακία για τον συνάνθρωπό του. Απορεί για την απουσία καλών τρόπων...

Έτσι, μετά από μια περίοδο βαθιάς κατάθλιψης, ο Ναυτίλος συνέταξε και προβάλει δημόσια, ένα –πολύ– βασικό «savoir vivre» για τους έλληνες ομοφυλόφιλους στο διαδίκτυο, ευελπιστώντας έτσι, να βάλει κι αυτός ένα λιθαράκι, στην καλυτέρευση της κοινωνίας και των ηθών, που διέπουν τον γκέι κώδικα επικοινωνίας.




«SAVOIR VIVRE»
για Γκέι Γνωριμίες


Α’ μέρος: Ιστοσελίδες γνωριμιών.

1) Όταν δείτε κάποιο προφίλ που σας αρέσει, αφήστε ένα μήνυμα στον χρήστη· ανάλογα βέβαια με το πνεύμα που αποπνέει κάθε προφίλ ξεχωριστά. Εάν το προφίλ αποπνέει πρόστυχο στυλ, τότε μπορείτε κι εσείς να είστε εξίσου «τολμηροί» στην γλώσσα που χρησιμοποιείτε. Εάν το προφίλ είναι πιό κόσμιο, τότε να είστε εξίσου κόσμιοι.

2) Όταν βλέπετε φωτογραφίες, που σας αρέσουν, αφήστε, εάν το θέλετε, μήνυμα. Εάν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε, μην λέτε τίποτα! Όπως έλεγαν και παλαιότερα οι γιαγιάδες μας: «Αν δεν έχεις τίποτα καλό να πεις, βγάλε τον σκασμό!»

3) Εάν σας αφήσουν-στείλουν μήνυμα, ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ! Εάν σας αρέσει το άτομο που σας έστειλε το μήνυμα, απαντήστε στο ίδιο ύφος. Εάν ΔΕΝ σας αρέσει το άτομο που σας έστειλε το μήνυμα, μπείτε στον κόπο με δυο απλές λεξούλες να του απαντήσετε. Δεν χρειάζεται να είστε σκληροί και άγριοι. Πείτε κάτι όπως: «Σ’ ευχαριστώ φίλε μου, αλλά δυστυχώς δεν νομίζω πως ταιριάζουμε. Σου εύχομαι καλή τύχη στην αναζήτησή σου», ή κάτι παρόμοιο. Μην ακολουθείτε την αγενέστατη τακτική του «Δεν-απαντάω-να-πα-να-γαμηθείς». Αν μη τι άλλο, σας τιμάει το γεγονός πως του αρέσατε, και πως είχε το θάρρος να εκφράσει το ενδιαφέρον του. Είναι δικαίωμά σας να αρνηθείτε την προσφορά του, αλλά μπορείτε να το κάνετε κόσμια κι ευγενικά.

4) Να είστε δίκαιοι. Μην απαιτείτε από τον άλλον να σας δείξει φωτογραφία προσώπου, όταν εσείς δεν έχετε καν φωτογραφία σώματος. Μην απαιτείτε από τον άλλον να σας πει το όνομά του, την περιοχή που μένει, την δουλειά που κάνει, όταν εσείς το μόνο που έχετε κάνει, είναι να του πείτε πως έχετε καύλες και σας είναι σηκωμένος! Μην απαιτείτε να σας δώσει το τηλέφωνό του, όταν εσείς αρνείστε πεισματικά να δώσετε έστω το e-mail σας.

5) Να βάζετε τα αληθινά σας στοιχεία. Μην βρίζετε και κατηγορείτε πως τα μισά προφίλ είναι ψεύτικα, όταν εσείς οι ίδιοι, βάζετε είκοσι ή τριάντα κιλά λιγότερο στο βάρος σας, προσθέτετε είκοσι ή τριάντα πόντους στο ύψος σας, και ψεύδεστε κατάφορα για το μέγεθος του πέους σας. Και φυσικά: Η φωτογραφία να είναι δική σας· όχι του Brad Pitt ή κάποιου άλλου γνωστού άνδρα της εφήμερης show-biz.


B’ μέρος: Κανάλια συνομιλίας (irc)

1) Όταν δείτε και κάνετε κλικ σε κάποιο nickname που σας τράβηξε την προσοχή, ξεκινήστε την συζήτηση κόσμια, με έναν χαιρετισμό. Εάν ο άλλος απαντήσει, σημαίνει πως είναι μπροστά στον υπολογιστή. Ανταλλάξτε τις πρώτες τυπικές ερωταπαντίσεις, έως ότου φτάσετε στα stats σας. Εάν το ενδιαφέρον συνεχίζει να υπάρχει αμφότερα, συνεχίστε και... καλή τύχη.

2) Εάν σας μιλήσει κάποιος ή του μιλήσετε, και δεν θέλει ένας εκ των δύο να συνεχίσει, μην φεύγετε απλώς από την συζήτηση. Πείτε ένα απλό αποχαιρετιστήριο μήνυμα όπως: «Σορρυ φίλε μου, άλλα ψάχνω κάτι άλλο. Καλή τύχη πάντως», ή κάτι παρόμοιο. Αλλιώς αφήνετε τον άλλον αμήχανο, να διερωτάται εάν κόπηκε η σύνδεση ή αν –για κάποιο λόγο– απομακρυνθήκατε από τον υπολογιστή.

3) ΜΗΝ χλευάζετε, κοροϊδεύετε ή μειώνετε με οποιωνδήποτε τρόπο τον συνομιλητή σας, μόνο και μόνο επειδή δεν σας άρεσαν τα stats του. Όλοι έχουν δικαίωμα στην αναζήτηση του έρωτα —φυσικά, και αυτοί που δεν είναι του γούστου σας! Ασπαστείτε το δόγμα που λέει: «Ζήσε, κι άσε και τους άλλους να ζήσουν». Υπάρχει χώρος για όλους στον πλανήτη του σεξ και του έρωτα.


Αυτοί είναι οι γενικοί κανόνες. Δεν χρειάζεται να το τραβήξουμε στα άκρα. Η απλή ευγένεια όπως ένα «ευχαριστώ», σε κάποιον που έδειξε ενδιαφέρον για το άτομό σας, και η αποφυγή χλευασμού και εξευτελισμού συνανθρώπων μας, μπορούν να καταστήσουν τον on-line ψωνιστήρι μιά λιγότερη ψυχοφθόρο διαδικασία. Μπορούμε να το καταφέρουμε. Στο χέρι μας είναι. Ξεκινώντας πρώτα-πρώτα από τους εαυτούς μας.


* * *

Τελειώνοντας το κείμενό, παραθέτω ένα κειμενάκι που ψάρεψα από το προφίλ ενός νέου σχετικά αγοριού από το gaydar. Περιγράφει πάνω-κάτω αυτό που υφίστανται όλοι σχεδόν οι ομοφυλόφιλοι, κι είναι αυτό ακριβώς που θέλω να αποφύγουν άλλα παιδιά στο μέλλον:

«Ένα gay αγόρι μόλις αρχίσει τις ερωτικές του εξερευνήσεις, περνάει από αυτή ακριβώς τη διαδικασία. Σύντομα, λοιπόν, αχρηστεύεται συναισθηματικά, αφού θα πληγωθεί πολλές φορές και θα δει την ευτυχία στην οποία πίστεψε, να καταρρέει κάθε φορά σα χάρτινος πύργος. Επόμενη φάση είναι να υψώσει τείχος και να φυλακίσει τα συναισθήματά του, προκειμένου να αποφύγει τις ψεύτικες αγάπες. Έτσι, πολύ απλά, καλύπτει τις βασικές βιολογικές του ανάγκες και τίποτα παραπάνω. Και γίνεται άλλο ένα μέρος και αυτό το αγόρι της νοσηρής αυτής στάσης ζωής»


Επίσης, παραθέτω έναν σύνδεσμο σε ένα post του Apsoy, που κατά την γνώμη μου, είναι ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα κείμενα που έχουν γραφτεί ποτέ για την κακόβουλη και κακιασμένη στάση μερικών «Νάρκισσων» που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

«[...] Αν υποθετικά σε πλησιάσω εγώ - εσένα, ναι - και δεν είμαι τόσο όμορφος όσο θά ’θελες, και δεν είμαι τόσο ψηλός όσο θά ’θελες, ή δεν είμαι τόσο μυώδης ή μοντέρνος ή γενικά δεν έχω αυτό που θά ’θελες και έχεις φανταστεί... και σε πλησιάσω και σου χαμογελάσω και σου πω "καλησπέρα - είσαι όμορφος - θες να γνωριστούμε;"... τι πειράζει; [...]

Διαβάστε παρακάτω: apsoy.blogspot.com/2007/09/blog-post_10.html»


—ΤΕΛΟΣ—


Όποιος θέλει, μπορεί να αφήσει το σχόλιο του· με σεβασμό στον εαυτό του και στον συνάνθρωπό του. Σας ευχαριστώ που διαβάσατε το κείμενό μου.

Τάδε έφη,
© Ναυτίλος Του Διαδικτύου (Περικλής Π.)

____________
* Ο συγγραφέας του παρόντος κειμένου, γνωρίζει πως δεν υπάρχει η λέξη «communicality»· την χρησιμοποιεί εν γνώσει του αυθαίρετα και καταχρηστικά

22 σχόλια:

APSOY είπε...

Γι αυτό κι εγώ δεν έχω γραφτεί σε site!!!
Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι... λες γι' αυτό να μην κάνω και γνωριμίες??? :Ρ

Ναυτιλάκο?
Θα σου έλεγα να γράψεις στα @@ σου τους μαλάκες που συνάντησες, αλλά είναι ιερό μέρος τελικά. Απλά αγνόησε τους. Δεν ξέρεις τι ήττες έχουν φάει... όχι ότι τους δικαιοογεί... αλλά να, αν μη τι άλλο, δεν αξίζει να τα πάρεις τοις μετρητοίς!!!

Στάνταρ θα βρεθεί κάτι...
Πολλοί όπως κι εσύ απογοητεύονται και φρικάρουν και αναρρωτιούνται αν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από κρεατομηχανές εκεί έξω...!

Προς το παρόν όμως... έλα να συζητήσουμε για Κάφκα!!! :)))

Constademon είπε...

Χαίρομαι πραγματικά πολύ για αυτό το Post! Είχα σκεφτεί πάρα πολλές φορές να κάνω μια ανάλογη ανάρτηση μα το απεφευγα για να μην θεωρηθώ "κριτής των πάντων". Είναι όμως 100% αληθινά αυτά που γράφεις. Το διαδικτυακό ψωνιστήρι στη χώρα μας είναι μονο μια "αγοραπωλησία" κρέατος και τίποτα παραπάνω. Ψευτιά, βρωμιά και μίσος. Δυστυχώς. Και επειδή παρακολουθώ πολλά χρόνια αυτό το χώρο θα σου πω οτι πλέον τα άτομα που σκέφτονται σαν κι εσένα παυουν να χρησιμοποιούν το μέσο γι αυτό το σκοπό.
Έυχομαι αυτό το post να διαβαστεί απο όσο γίνεται περισσότερα άτομα. Σ' ευχαριστώ!

Ναυτίλος είπε...

Apsoy:

Είπες:
«[...] Πολλοί όπως κι εσύ απογοητεύονται και φρικάρουν και αναρωτιούνται αν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από κρεατομηχανές εκεί έξω...! [...]»

Απαντάω: Δεν έχεις ιδέα πόσο με εκφράζεις! Αλλά ρε γαμώ το... Είμαι επαρχία. Δεν μπορώ να πάω στο gay-bar της γειτονιάς μου (δεν υπάρχει!), κι έτσι δεν έχω άλλη επιλογή. Τουλάχιστον παρηγορούμαι πως έχω τ’ αρχίδια να βάζω ευδιάκριτη φωτογραφία προσώπου —όχι σαν κάτι άλλους!

Και... Έχω φάει ΧΥΛΟΠΙΤΑΡΕΣ και προσβολές από πάρα πολλούς ανθρώπους! Αυτό δικαιολογία κακιασμό; Δηλαδή εγώ τί θά ’πρεπε να κάνω; Να βγω με την καραμπίνα να σφάζω κόσμο;!

Αχ... Μπα... Τριαντάρισα... Με βλέπω να μένω στο ράφι... σομπ-κλαψ...
Πάω στην γωνία της αυτολύπησης να κλαφτώ και να μεμψιμοιρώ...


Constademon:

Είπες:
«[...] Το διαδικτυακό ψωνιστήρι στη χώρα μας είναι μόνο μια "αγοραπωλησία" κρέατος και τίποτα παραπάνω. Ψευτιά, βρωμιά και μίσος. Δυστυχώς. Και επειδή παρακολουθώ πολλά χρόνια αυτό το χώρο θα σου πω ότι πλέον τα άτομα που σκέφτονται σαν κι εσένα παύουν να χρησιμοποιούν το μέσο γι αυτό το σκοπό. [...]»

Απαντάω: Συμφωνώ με αυτά που γράφεις φίλτατε. Κι εγώ χρόνια (10+) είμαι στο κουρμπέτι. Αλλά θα σου πω το εξής: Δεν με ενοχλεί το ψωνιστήρι κρέατος. Δεν με χαλάνε οι κώλοι και τα πέη (θα ήμουν ψεύτης εάν το έλεγα). Με χαλάει που με κράζουνε και με λένε «κυρία» και «ψωνάρα» και «φάλαινα», επειδή βάζω πρόσωπο και ζητάω λίγο στοιχειώδη σεβασμό.

Το πρόβλημα όμως είναι, πως στην Ελλάδα, εξόν των μεγαλουπόλεων Αθήνα-Θεσσαλονίκη, δεν υπάρχει εναλλακτικός χώρος για να βρεις κάτι. Κι έτσι, «άτομα που σκέφτονται όπως εγώ», δεν έχουμε άλλη λύση από το εμμένουμε στην διαδικτυακή αναζήτηση και να υφιστάμεθα τον καθημερινό, δημόσιο εξευτελισμό. Και δεν σου κρύβω, ότι πολλές φορές είναι τόσο «δυνατή» αυτή η επίθεση που λυγίζω... και διερωτάμαι πολλές φορές, για το αν υπάρχει ελπίδα για εμένα, ή οποιονδήποτε άλλο ομοφυλόφιλο που ζει στην επαρχία. (αγαπάω την πόλη μου· δεν θέλω να φύγω —πειράζει;)

Χαίρομαι που σου άρεσε το κείμενό μου. Νά ’σαι καλά.

:-)

APSOY είπε...

Αυτό ήταν το μισό-άδειο...

Πάμε να δούμε το μισόγεμάτο ;)

Υποψιάζομαι πως είναι δυσκολότερα τα πράγματα στην επαρχία. Εδώ στην Αθήνα και εμένα μου φαίνονται βουνό :Ρ
(υπενθυμίζω πως αυτή είναι η αισιόδοξη εκδοχή.χεχε)
ΑΛΛΑ, μαλάκες υπάρχουν παντού.Όπως και σωστά παιδιά. Άρα, είτε μέσω ιντερνετ (εφ'όσον τα γκέι μπαρ είναι άγνωστη λέξη) είτε στο σούπερ μάρκετ (!), μπορεί να συναντήσεις κι άλλους που γουστάρουν όσα κι εσύ! Keep waking λοιπόν :)

Όσον αφορά στις κακιούλες..., διευκρινίζω: Δεν το δικαιολογώ! Απλά το αιτιολογώ!

:)

ΥΓ(Έχω μια υποψία ότι το ράφι θα είναι το νέο hot spot για γκέι γνωριμίες. Όλοι εκεί θα πάμε :Ρ)

George Tsitiridis είπε...

να μιλήσω για το gaydar gayromeo ή να μην μιλήσω??

δεν θα μιλήσω...
γιατι θα με πείτε ρατσιστή.

Ναυτίλος είπε...

Apsoy:

«[...] Έχω μια υποψία ότι το ράφι θα είναι το νέο hot spot για γκέι γνωριμίες. Όλοι εκεί θα πάμε.»

Σε λατρεύω γιατί έχεις χιούμορ!! Επίσης: Μάθε πώς να κάνω ψωνιστήρι στο super-market χωρίς να γίνω ρόμπα στην γυναίκα του θεογκόμενου και το ανήλικο μούλικο που σέρνει πίσω της!


Pisoglentis:

Να μιλήσεις ρε! Σε προκαλώ! Στο blog μου όλοι έχουν δικαίωμα στον λόγο... ακόμη και τοιούτοι σαν του λόγου σου!

:-P

revqueer είπε...

Θα συναντηθούμε όλοι στο ράφι φιλαράκια μου!

Ναυτίλε είσαι θεότητα, εξαιρετικά ταλαντούχος άνθρωπος, με προβληματισμούς αλλά και χιούμορ. Αυτή την εικόνα πρέπει να έχεις για τον εαυτό σου.

Ναυτίλος είπε...

Revqueer:

Οπότε λοιπόν: «Στο ράφι αδελφές μου... Στο ράφι!»

(Με κάνεις να κοκκινίζω μ’ αυτά που λες —Αλήθεια...)

^_^;

George Tsitiridis είπε...

να μιλήσω και τη να πώ??
δεν ξέρουμε άραγε?

Provato είπε...

τέλειο ποστ.


πάντως όταν διαβάζω τέτοια ωραία πράγματα θυμάμαι πάντα αυτό το παλιό ¨από τα μάτια πιάνεται, στα χείλη κατεβαίνει..." και χαίρομαι που είμαι μία συμβουλή που ακολουθώ και έτσι έχω γλιτώσει πολλά. μπεεε :-))

Ναυτίλος είπε...

Πισωγλέντι:

Ιδέαν δεν έχω... :-P


Πρόβατε:

Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το σχόλιο ενός 41ποντού πέους, όσο νά ’ναι, έχει μιά... βαρύτητα —όχι πως σε βλέπω μόνο σαν πέος.

:-P

breezer είπε...

Το internet υπάρχει παντού. Σίγουρα η Θεσσαλονίκη έχει πεπερασμένο αριθμό επίδοξων internetικών ραντεβού. Στην Αθήνα το να απορρίψεις κάποιων από το net είναι ευκολότερο αφού ήδη περιμένει ένας άλλος να σου μιλήσει.
Στην επαρχία τα πράγματα τα κάνουμε πιο δύσκολα. Δεν είναι από μόνα τους. Μπορεί να μην υπάρχουν τα gay bars αλλά ενώ θα μπορούσαμε να γνωριζόμαστε και ίσως να κάνουμε παρέα, επιλέγουμε την απομόνωση. Μου έχει τύχει να μην θέλουν να με γνωρίσουν σε άλλους φίλους τους γιατί κάποιοι πιστεύουν ότι μια τέτοια κίνηση θα γυρίσει μπούμερανγκ και στο τέλος εγώ θα γίνω κολλητός με τους άλλους και αυτός θα μείνει μόνος του.

Άλλοι πάλι απλά επιλέγουν την απομόνωση γιατί δεν θέλουν να γίνουν μέρος του "γκέτο". Μου την δίνει που μια λέξη έχει πάρει τόσο αρνητική διάσταση! Δεν βρίσκω τίποτα κακό το κάνεις μια μεγάλη παρέα.

Provato είπε...

λυγμ όλοι αγνούν τον εσωτερικό μου κόσμο. θα κάνω κι εγώ στροφή στην ποιότητα να μάθετε. σνιφ κλαψ

Ναυτίλος είπε...

Breezer:

Καλά τα λες φίλτατε. Το μεγάλο πρόβλημα στην Ελληνική ομοφυλοφιλική κοινότητα είναι ο εσωτερικός ρατσισμός και αντικοινωνικότητα. Είναι αυτό που λέει κι ο pisoglentis στο blog του: «Τα κορίτσια με τα κορίτσια, τ’ αγόρια με τ’ αγόρια, κι ο πούστης μόνος του!»


41ποντε Προβατέ:

Πόσο δίκιο έχεις κατακαημένε Πρόβατε! Σε κατανοώ απόλυτα. Εσένα σε βλέπουν πρωτίστως σαν πέος κι αγνοούν εντελώς τον εσωτερικό σου κόσμο. Ενώ εμένα με βλέπουν σαν μια λιπόμπαλα. Θα προτιμούσα όμως να μ’ έβλεπαν σαν πέος· αν βέβαια είχα την δυνατότητα της επιλογής.

;-)

Nasos είπε...

kalispera. diabasa kamposa kimena soy mexri na katalikso sto pio prosfato. an psaxni kapoios mono emfanisi tote soy kani? mallon oxi.opote oso hamenos bgenis esi allo toso hamenos bgeni ki o allos.
grafis orea. harika poy se brika.

Ναυτίλος είπε...

Nasos:

Γεια σου φίλτατε και καλώς όρισες στο blog μου και σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Λίγο-πολύ όλοι χαμένοι βγαίνουμε από αυτό το παιχνίδι. Κρίμα βέβαια, αλλά έτσι είναι.

;-)

Patrick είπε...

Ωραία τα λες.Πάντως υπάρχουν και site (biggercity,bearwww)όπου θα είσαι περιζήτητος.Έχω ένα φίλο που διαμαρτύρεται ότι δεν υπάρχουν αρκετά παχουλά αγοριά,που του αρέσουν....
Αν θες διέγραψε το μην. γιατί το έριξα το επίπεδο πάλι....

Ναυτίλος είπε...

Patrick:

Σ’ ευχαριστώ φίλτατε για τα καλά σου λόγια και τις συμβουλές σου. Το θέμα δεν είναι αν θα βρω ποτέ μου γκόμενο ή όχι· το θέμα που με απασχολεί είναι η αγένεια και η κακία που διέπει το λεγόμενο γκέι κύκλωμα. Όσο για τους chubby-lovers που αναφέρεις, το ενενήντα εννέα τοις εκατό είναι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη. Τί να κάνω ο καψερός; Δεν θέλω ν’ αφήσω την πόλη μου.

:-)

metaapokairo είπε...

μόλις διάβασα το θέμα και τα σχόλια σας. Εγώ ακόμα ρε παιδιά δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνετε όλοι να παραπονιόμαστε για τα όσα συμβαίνουν αλλά παρόλα αυτά η κατάσταση να μην αλλάζει καθόλου(τουλάχιστον προς το καλό).
Εγώ και μόνος είμαι και απογοητευμένος γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχο??

Ναυτίλος είπε...

Meta Apo Kairo:

Φίλτατε. Όλοι «εμείς» διαμαρτυρόμαστε, κι είμαστε μία πολύ μικρή μειοψηφία. Οι περισσότεροι βολεύονται μιάς και είναι τυχοδιώκτες εφήμερου σεξ (και μετά σπίτι στην γυναικούλα τους). Για ν’ αλλάξει κάτι πρέπει ν’ αρχίσεις από τον ίδιο σου τον εαυτό. Κανόνισε εσύ νά ’σαι εντάξει απέναντι τους άλλους (και φυσικά στον εαυτό σου), για να κοιμάσαι με ήσυχη συνείδηση τα βράδια.

Σε παραπέμπω σ’ ένα άλλο άρθρο μου με θέμα την αλλαγή που συντελούμε εμείς οι ίδιοι στους εαυτούς μας και πως αυτό επηρεάζει τον κόσμο. Ίσως σου δώσει καμιά ιδέα.
[Εις εαυτόν (α’)]

Όσο για να βρεις αυτό που ζητάς... Πάρε μία πρόσκληση για το club των αιωνίων singles να μεμψιμοιρήσεις μαζί μας. Κι όταν με το καλό βρεθεί ο κατάλληλος... θα είναι χαρά μας να σε διαγράψουμε από μέλος. Υπομονή φίλτατε... υπομονή.

:-)

Ανώνυμος είπε...

file se eyaxaristw polu twra arxizw kai psaxnw ton eyato m alla kiolas fobamai ti tha poun oi girw m logiko den einai na exeis fobous???????

Ναυτίλος είπε...

MARKOU:

Χαίρομαι που σου άρεσε το κείμενο και εύχομαι να σε βοηθήσει. Είναι λίγο ταραχώδη να νερά, αλλά με λίγη εξάσκηση θα γίνεις καλός κολυμβητής. Καλό κουράγιο.